fbpx
Ønsker du at opleve kærlighed? … så led det rigtige sted…
7. juni 2017
Den eneste ene for mig – ER MIG..!
23. juli 2017
Vis alle

SKAB din bedste legekammerat

… Ved at lytte til dine følelser…

Den anden dag kiggede min mand mig vemodigt ind i øjnene og sagde direkte til mig ”Jeg er misundelig, jeg er misundelig over, at du har ham, du har fundet din legekammerat.”

Til at starte med blev jeg ked af det, fordi i denne proces er det sidste, jeg ønsker at gøre min mand ked af det.

Men jeg må ikke være naiv, det ville nemlig være underligt, hvis han ikke var misundelig. Fordi var han ikke misundelig, så havde han ikke en iboende kraft – et iboende ønske om at vække sin drivkraft mod noget, der er endnu bedre, end det vi allerede har.

Så hvad er det egentlig vi har?

Vi har – min mand og jeg – skabt den perfekte fælles læringsplatform og vi er mestre i at drive familievirksomhed. Vi elsker hinanden, vi ønsker at være sammen, vi ønsker at leve sammen omkring vores børn. Men i vores tosomhed er vi igennem 10 år sammen (og ca. 7 år som forældre) blevet opmærksomme på, at vi rent faktisk har meget forskellige behov. Vi ønsker at bruge vores tid meget forskelligt. Og derfor er der mange områder, hvor vi i for høj grad er gået på kompromis, med vores indre legebarn med egne ønsker og behov.

Derfor åbnede vi op for ”pandoras æske” for ca. 1½ år siden. I den periode har vi arbejdet sammen og hver for sig. Netop for at finde frem til den form for ægteskab eller partnerskab om man vil, som giver mest mening for os.

Det har været en lang og begivenhedsrig rejse, der har taget os vidt omkring. Vi har set på os selv med egne øjne, den andens øjne og den tredjes øjne.

Fordi i vores ægteskab, der går over til at være et partnerskab med formålet om at værne om familien, er der kommet en tredje mand ind i billedet.

Og denne mand er min legekammerat. Min mand har erkendt, i det stor sind han har, at der er områder, hvor han og jeg ikke kan mødes og i kraft af den erkendelse, der har han givet mig lov til at åbne op for en ny mand i mit liv.

Jeg har fået en legekammerat, der vækker legebarnet i mig, fordi han ønsker at møde mig i de ting, som jeg har behov for og som jeg sætter pris.

Hvad betyder det, at blive mødt?

Det betyder for mig, at jeg nu oplever, at jeg kommer med en ”voksenleg”, der går ud på at springe i det kolde vand og sætte sig i sauna, så har jeg nu en, der gider min leg.

Det at jeg som voksen har oplevet, at jeg bliver mødt i min leg gør, at jeg rent faktisk oplever, at min kreativitet udfolder sig professionelt, privat og personligt. Netop fordi jeg oplever at bliver mødt i det der er mig, så tør jeg i kraft af det, at vise endnu mere af det der er mig.

Og det er derfor, at jeg i dag står med en langt større og mere ærlig og kærlig kærlighed til min mand.

Og hvad sker der så, når min mand finder den legekammerat, som han ønsker sig? Tjaaa jeg ved det ikke, men jeg ved så meget, at jeg med hånden på hjertet kan sige, at jeg tør godt være i det, fordi jeg ønsker det bedste for min ”ægtemand”. Jeg ved jo, at des mere han bliver mødt i det, som jeg alligevel IKKE KAN OG VIL møde ham i, så bliver han kun mere spændende at leve sammen med og endnu mere nærværende og glad som far.

Derfor ændre vores valg om at finde nye legekammerater IKKE på min kærlighed til min ”ægtemand”, det ændre på vores udtryksform og vores intimitet, men det ændre IKKE på min kærlighed – nærmere tværtimod.

Siden han har sat mig fri har jeg oplevet, at min kærlighed til ham er blevet mere ren – alene fordi den nu er fri af forventninger, og ikke mindst jeg har mulighed for at være mig. Denne erkendelse, skal jeg nu have med over til tredje mand – min anden mand – Min legekammerat…

En legekammerat, der ikke kun lærer mig noget – men i særdeleshed også min ”ægtemand”…

Sammen i ensomhed – tosomhed og tresomhed har vi skabt en NY fælles læringsplatform, hvor der er plads til, at vi alle kan møde os selv på ny, i nye udfordringer.

Og det leder tilbage til misundelsen, fordi des flere der er til at ”lege”, des flere er der også, der kan blive misundelige, vrede, kede af det eller simpelthen frygte for, om dette kan holde.

Derfor er jeg nu glad for, at min mand gav udtryk for, at han er misundelig. OG det er jeg glad for af flere årsager: først og fremmest, fordi han er bekendt med sine følelser og fordi han bekender kulør, han fortæller mig ærligt, hvordan han har det og så kan jeg kærligt møde ham og fortælle ham, at han skal være glad og taknemlig for at opleve misundelsen, fordi det betyder, at han også ønsker sig at opleve den samhørighed på et dybere plan med en NY legekammerat, som han nu har givet mig muligheden for at opleve.

Jeg tror på, at des mere vi giver, des mere får vi.

Så det handler om at lytte til sine følelser og behov. At være modig nok, til at lade den anden opleve og forstå, at det er behov af betydning – en betydning, der i bedste fald bevare ”partnerskabet” og i værste fald ender i skilsmisser.

Mod er en ting, tillid er noget andet. Tillid til sig selv, tillid til ”mig” og tillid til, at der selvfølgelig er en derude, der er modig og sagtens kan se værdien i det, som vi har gang i.

Fordi, vi gør dette, fordi det skaber værdi for os. En værdi, der ikke er værdig for alle, men der er helt sikkert andre end os, for hvem det giver værdi.

ER du værdig? Er du modig? Har du tillid, og skaber du værdi for dig selv som for dine nærmeste? Så er du en værdig vinder i det der er dit liv – ene og alene.

OG som min ægtemand sagde til mig; ALT dette kan du jo sagtens sige. Du har jo fundet ham – han er lige der…

OG dertil lød mit svar; det er korrekt, men jeg elsker dig ikke mindre af den grund – tværtimod elsker jeg dig mere! Fordi du er modig nok til at lade mig være mig. Du har tillid til det der er dig, og det der er os. Og des mere jeg er mig og udfolder mig i min kærlighed – des mere kærlighed er der til dig.

SKAB din bedste legekammerat ved at forstå, at lige børn leger bedst.

Men før du kan skabe din legekammerat, så skal du forstå, hvordan det er, dit indre legebarn bliver vækket. Du skal have tillid til dig selv og din partner, og så skal du være modig nok til at sige det højt.

 

Spørg dig selv:

  • Hvad vækker legebarnet i mig?
  • Hvad er en legekammerat for mig?

Tænk evt. tilbage til dengang du var barn, hvem var dine bedste venner dengang og hvorfor? Tænk så igennem dine unge og voksen år – for til sidst at tænke på i dag. Har du legekammerater? Eller har du helt som mig glemt legebarnet og skal først til at finde det frem igen, så du kan forstå, hvilke typer af legekammerater, du har behov for..?