fbpx
Intuitivt moderskab – stopper op og mærker efter
5. november 2015
Intuitivt Moderskab – ser op og tror på sig selv
7. januar 2016
Vis alle

Intuitivt moderskab – rydder op og giver slip

Hvor mange gange har du som mor oplevet, at du måler dig selv i forholdet til andre og tænker – de mødre gør det meget bedre end mig?

Hvordan føles det, når jeg fortæller dig, at det du gør er godt nok? Det du gør er perfekt, det er perfekt alene fordi, du har gjort det bedste du kunne under nogle givne omstændigheder.

Se sådan på det DU er udgangspunktet for at være perfekt.

Jeg oplever desværre både i og omkring mig selv, at perfektionisme ofte ses udefra og ind, ikke indefra og ud.

Perfektionismen, der ses udefra og ind handler om, hvordan vi skaber en egen opfattelse af, hvad der er perfekt, på baggrund af, hvad vi tror andre oplever som værende perfekt. Det er ikke perfekt, det er i strid med det, der er dig – det er i strid med dit indre ønske om at være dig og dine børn nærmest, fordi når vores perfektionisme er bygget op omkring en formodning om, hvordan andre ser os, så skaber vi et fundament, der hurtigt kommer ud af balance. Der skabes en indre forvirring omkring begrebet og således en forvirring omkring, hvem vi egentligt er. På denne måde bliver perfektionismen delvist lammende og uproduktiv, da vi sætter os ud af stand til at handle til vores og børnenes bedste.

Ser vi derimod på perfektionismen, som noget der kommer indefra og ud, så har du modet og troen på dig selv, du har interessen i at være dit bedst jeg – og dit bedste jeg er godt nok. Her er det, at perfektionismen begynder at tage form og bliver produktiv – din egen perfektionisme er din motivation.

Motivation handler om at skabe sig et indre motiv, for at skabe bevægelse – bevægelse mod det der er dit inderste ønske – det du stræber efter og ønsker at bevæge dig imod. Det kræver mod, det kræver et stærkt fundament og en indre balance.

Indre balance opnår du ved at rydde op og give slip på egne overbevisninger om, at andre er bedre forældre end dig. Det kræver mod for igennem modet kan du skabe den fornødne indre forandring der skal til, for at du i sidste ende har fundament, der gør, at du via modet kan rydde op og give slip på de egne overbevisninger der lader dit billede slører af, hvad der er perfekt for dig.

Du skal give slip, så du kan se op og se dig selv i øjnene og vide i krop og sjæl, at du helhjertet kan stå inde for det, du har gjort – for har du gjort dit bedste, så er dit bedste netop godt nok – det er perfekt.

Du er perfekt – fordi du er dig.

Dette indlæg er udgivet første gang i B.E.G. online Magasin maj 2015