fbpx
Hvornår er perfekt perfekt?
16. juli 2014
Vis alle

Et univers af muligheder

I det kinesiske sprog er der ikke noget ord for problem – ordet er mulighed Når vi har et problem – så har vi ikke et problem – VI har en mulighed for at lære Problemer skal løses – Problemer kræver overskud, ansvar, erfaring, visdom og at løse problemer tærer en masse på vores til tider begrænsede energi. En mulighed derimod giver masser af god energi og giver os muligheden for at blive bedre – og hvem vil ikke gerne blive bedre. Jeg sad med muligheden for at blive god til at skrive – jeg har aldrig rigtig skrevet før, men da jeg hørte, at der i det kinesiske sprog ikke er noget ord for problem – så jeg det som min mulighed for at blive ikke bare bedre – men god til at skrive.

Jeg satte mig ned foran computeren og tænkte – hmmm – hvad så nu – hvordan griber jeg muligheden og starter med at blive bedre til at skrive for på et tidspunkt at blive god? Jeg lukkede øjnene og forestillede mig hvordan det ville være at stå der på scenen foran en masse mennesker, der gerne ville høre mere af mig – alle sammen sad de med et eksemplar af en af mine små bøger og jeg blev forundret – jeg blev stolt og jeg fik sug i maven ved tanken om dette billede. Tænk hvis jeg kunne se ind i fremtiden og via dette billede – denne følelse skabe nok energi i mig selv til at nå det mål. Jeg ved det ikke men i sekunderne – hvor dette fantastiske billede fik lov til at leve sit eget liv for mit indre blik oplevede jeg hvordan energien begyndte at pumpe i min krop – mit hjerte begyndte at slå hurtigere og jeg var som tryllebundet til skærmen…

Det var som om min krop var ved at varme op. Varme op til for mig noget endnu ukendt. Det ukendte stod for mig som noget stort og skræmmende. Måske det lidt kunne ses som mødet mellem problemet og muligheden. For velkendt er det vel, at når en mulighed byder sig, så vil vi den så gerne, at vi går i gang med at analysere den fra ende til anden – vi begynder at skabe et problem i en mulighed. Det er da lidt paradoksalt.. Så her sad jeg med en indre kamp der var gået i gang. Det gode mod det onde – eller – det positive sind overfor det negative sind… Hvem og hvad skulle have lov til at vinde? I de fleste film er slutningen næsten altid god – eller – den står åben… Så jeg sad tilbage med følelsen af at mine muligheder var åbne og stillede spørgsmålstegn ved, hvad min indre kamp handlede om. Og ja – så ganske klassisk er det vel– tør jeg eller tør jeg ikke, for hvad vil andre mon sige, tænke og mene om det, jeg skriver – hvad vil de tænke om mig… Hmmm hvad andre tænker om mig – det kan jeg ikke lade mig styre af – tænkte jeg og en anden tanke tog over – jo – for hvad nu hvis de tænker, du er tosset – hvad nu hvis du skriver noget, som andre ikke er enige i – en lang indre analyse gik i gang og det var næsten som om at den brusende energi og kraft der lige var blevet bygget op nu var ved at blive kvalt – lidt som om en indre ild der blev slukket. Det skulle ikke ske – Den indre problem analysen eller tanken om man vil, skulle ikke have lov til at vinde kampen over den smukke mulighed der lå for mine fødder – jeg var jo ved at tage det første skridt og nu stod jeg her på en skillevej – eller rettere, sad foran min computer med en brusende følelse indvendigt – en god blanding af frygt og lykke. Kampen mellem det gode og det onde – og – et spørgsmål om tror jeg på muligheden eller ser jeg problemet? Hvem skal have lov til at løbe af med sejren? Muligheden skulle sejre, så jeg overbeviste mig selv om, at vejen frem var at lægge mine ideer og tanker om, hvad andre måtte mene om mig på hylden og bare lade det komme til mig, der skulle komme til mig – lige nu – lige her. Min mulighed for at give slip på det, der længe havde ligget og banket på – alle de ord, der inden i mig havde presset sig på alt for længe.

Nu var det som om, jeg var klar – som om min tid var kommet til at gribe min mulighed og blot lade fingrene danse hen over tastaturet. Jeg gav slip og kunne mærke, at det ville bliver en smuk rejse – hvilken smuk mulighed. Tidspunktet var kommet – muligheden for at bliver bedre til at skrive – muligheden for at blive hørt tilførte mig en udefra kommende energi der ledte til, at mine fingre begynde en let dans hen over tastaturet Det var en underlig følelse at sidde der med en sitrende i kroppen– en følelse af noget stort en følelse af ikke helt at kunne følge med og ikke helt at kunne forstå, hvad der var i gang med at ske. Med det var rart – det er rart – kroppen sitre og energien har frit løb gennem mine fingre og ned i tastaturet. Det er sjov som noget kan udfolde sig – i stedet for at sidde foran computerne og se det som et problem, at der ikke kommer noget – så satte jeg med tanken om – at dette var min mulighed for at forfølge noget stort – det indre billede og den smukke følelse og brusende energi som det havde skabt i mig. Tænk engang – i mig selv havde jeg skabt energien og modet til at give slip og lade min krop, mit hjerte eller min intuition lede vej. Kært barn har mange navne men her var det min indre kraft der trådte i karakter og jeg gav efter. – Gav efter for ordet MULIGHED…

Tænk over ordet mulighed og forsøg måske endda at smage lidt på ordet eller føle på det. For mig er det en sitrende glæde – der blomstre op helt nede fra maven – det er jo super fedt at få muligheden for noget. Tænk på de gange en chef har sagt til dig – det her er din mulighed – jeg tror på dig, det er din mulighed for at vise, at du kan – genkald jer den følelse der opstår i kroppen – en brusende glæde og stolthed, der smelter sammen med en kampgejst af rang. Nu skal jeg vise at jeg kan… energien flyder til alle celler i kroppen og man gør sig kampklar – klar til at vise nogle af alle de fantastiske ting vi i det daglige går og gemmer væk – gemmer væk fordi det ikke altid er på sin plads at vise hvor gode vi egentlig er – men nu er problemet løst – fordi vi bare skal se det som vores egen mulighed – der er jo ikke noget problem. Tænk engang – næste gang du møder ordet problem – så skift det ud med mulighed og se hvad der sker for dig. Måske det bliver stort, måske det bliver overvældende, måske du oplever nye sider af dig selv, som du kun havde turde drømme om. Måske din chef ser nye sider af dig og forfremmer dig Måske din hverdagen midt i alle forpligtelserne bliver en hverdag fuld af muligheder. Eller måske du i dit stille sind ser nogle sider af dig selv, som du hele tiden selv har kendt til, men i det øjeblik, de ser dagenslys – så bliver det hele lidt mere virkeligt og vi tør gribe den næste mulighed, der møder os på vores vej.

Tænk engang at leve et liv – fuld af muligheder – muligheder for at lære – for at blive bedre til at gå livets vej. Det er da en smuk tanke Herfra skal lyde en tak til det kinesiske sprog for denne lille livslektie