fbpx
Hvordan tør DU gå efter din intuition, når DU er optaget af hvad andre mennesker tænker?
28. november 2014
Kærlighedens sande ansigt kommer til udtryk via barnet
25. marts 2015
Vis alle

En fest for hjertet…

… i en måned der er hjerternes fest

Meningen med livet er i min verden; kærlighed til sig selv, til andre og til livet selv. Er det opreklameret – JA – måske lidt men hvem ønsker ikke kærlighed? Kærlighed er brændstof, kærlighed er livskraft og energi. Energi vi alle har behov for – for uden energi, hvad har vi så?

Energi er en nødvendighed for at kunne leve det liv, vi ønsker os. Energi giver os overskud til at fylde på i livet og herved give det mening. Derfor er det, at jeg i denne søde juletid – hjerternes fest, som vi så smukt kalder den, vil henlede din opmærksomhed på lige at stoppe op – blot for et ganske kort øjeblik. Se dig omkring, hvad er det du ser, hvad er det du oplever, hvad er det du mærker? Eller rettere mærker du – eller tænker du over, alt det du skal nå, inden du skal nå det næste?

Julen er en hjerternes fest – eller det kalder vi det i hvert fald. Spørg dig selv:

Er min jul hjerternes fest – er den mit hjertes fest?

Er min jul en fest for alle andre hjerter?

Jeg ser hjerternes fest i den triste, grå og kolde december, som den måned, hvor vi skal holde os inden døre – det er lidt som om december, på denne side af kloden giver os muligheden for at trække os tilbage og sige nej tak. For hånden på hjertet, det er da ikke rart at bevæge sig ude mere end højst nødvendigt.

Jeg elsker julen – eller rettere, jeg elsker de minder, hvor jeg stod med min mor og far og lavede hjemmelavet leverpostej, kransekager og brunkager. Det var og er, hvad jeg elsker ved julen. Og det er det, jeg husker. Jeg husker ikke hvor og hvad jeg fik. Jo måske, jeg husker de gange jeg er blevet skuffet over en gave, som det så bedst kunne betale sig at bytte efter jul – så kunne man pludseligt få to for ens pris på udsalg.

Kan du høre hvordan det lyder – det lyder ikke godt, når det kommer til gaveræset – det er dog sød musik i min krop og i mit sind, når jeg genkalder mig lugten i køkkenet, samt min mor og far der på hver deres måde forsøgte at sætte deres præg på julegodterne – JO tak det er gode minder, minder der er dybt forankret i mit hjerte.

Jeg tilstræber at være så meget inden døre så muligt og bevæger jeg mig ud, så oplever jeg hvordan mange mennesker løber forvirrede rundt fra den ene butik til den anden, fra det ene arrangement til det næste og hvad er det der sker. Vi ender i hovedet med tanke på det næste vi skal – det næste vi skal nå.

Og før vi har set os om, så er hjerternes fest forbi – og vi skal vente endnu et år på igen at løbe forvirrede rundt fra det ene til det andet. Løbe forvirrede rundt i en kold og mørk december, der byder os inden for i varmen. Kom indenfor, sæt dig godt tilrette og hver tilstede, lige her og lige nu.

Jeg ønsker dig og dine kære en kærlig og glædelig jul

Luise