fbpx
Egoismen længe leve
30. juli 2014
Min mini – et venskab – intet mindre
9. september 2014
Vis alle

Den lille lap papir med stort udfald

Jeg var i et forhold med en god mand, men vi var ikke gode for hinanden, vores fælles vej var nået til vejs ende. Jeg tror, at vi begge var klar over det, men havde svært ved at give slip.

Da en kollega tilbød en håndsrækning greb jeg den og så det som min mulighed for at finde frem til, hvilken partner ønsker jeg mig.

Den lille lap papir gjorde forskellen for mig. Jeg skulle skrive de mænd ned, der havde betydet noget i mit liv. Ved hver af dem, skulle jeg tage den egenskab eller det karaktertræk ud, som betød noget for mig. Ikke i en materealistisk men i følelsesmæssig forstand. Hvilke træk ville tilsammen skabe de bedste muligheder for mig og gøre mig til et bedre menneske og en bedre partner.

Det var en god øvelse, dog lidt plat – måske, at sidde der med en lille lap papir, skrive de drenge/mænd ned der havde betydet noget for mig og sætte lighedstegn med en egenskab. Det føltes underligt og grænseoverskridende, men det var rigtigt. Det var som om brikkerne inde i mit hoved faldt på plads. Alle de tidligere havde haft deres berettigelse, alle havde de på hver deres måde i kortere eller længere tid lært mig noget, som jeg kunne have med videre.

Tak til alle jer drenge/mænd – for jeres tid, lærdom og kærlighed.

Den lille lap papir, som jeg stadig ser for mit indre blik med et smil på læben – havde så meget fint i sig. Og da jeg sad og kiggede på de 8-10 drenge/mænd med størst betydning i mit liv til dato, faldt brikkerne på plads. Summen af egenskaberne blev for mig den perfekte mand, partner, livsledsager mm.

Perfekt tænkte jeg – nu ved jeg hvad jeg går efter, jeg ved hvad jeg ønskede mig, så i ro og mag kan jeg forlade min kæreste og gøre mig klar til et år i bylivet – et år med fest og ballade.

Det blev ikke tilfældet. Få måneder efter DEN LILLE LAP PAPIR havde rodfestet sig i mig, var det som om mit ønske var blevet hørt.

En kær veninde havde ihærdigt forsøgt at sætte mig op (I al min naive uvidenhed) med manden, der skulle vise sig at blive min mand, partner og livsledsager. Jeg var inviteret til middag hos hende d 23 juni skt. Hans aften. Dagen før ringede hun og sagde ”Hov en af min mands venner er hjemme fra London, så er det ok, de spiser med?” Ja tænkte jeg – hvorfor ikke, jeg kan jo bare snakke med hende, som jeg havde glædet mig til.

På vej ud af døren siger min daværende kæreste ”Nu prøver hun ikke igen at sætte dig op med en eller anden bankmand vel?” Og uvidende som jeg var benægtede jeg og tog afsked.

Det skulle være en gammel løgn – Den aften skulle vise sig at være skelsættende på flere planer. Da jeg så ham sidder der, tænke jeg, kiksede sandaler (der ikke var hans, fandt senere ud af) dårlig røv i de bukser (det kan ikke være et setup, så havde han taget nogle andre på) Jeg var lettet og nød min aften.

Det var blevet sent og vi skulle af sted for at finde en taxi. I det øjeblik vi er alene øjner han chancen og kigger mig direkte ind i øjnene ”du skal have en mand, hvor du ikke har det alt for nemt”. For første gang stod jeg foran en, der havde læst mig som en åben bog og kimen var lagt til ren respekt. Det blev en underlig taxi tur, fyldt med en stemning og en energi, som om vi begge var klar over, at noget stort var på vej.

Efter en drink på en bar i byen gik vi videre side om side og snakkede – intet var sket og alligevel var følelsen i mellem os skabt.

Against all odds – gik vi direkte ind i min daværende kæreste

Jeg fik fremstammet noget i retning af ”det er min sambo – ham jeg bor sammen med”

–      og –

Saved by the bell, min veninde ringede

I min øjenkrog så jeg ham forsvinde ind i en taxi og det eneste jeg tænkte var, ”det er nok bedst sådan”.

Næste morgen vågner jeg med en helt anden følelse. Det var ikke bedst sådan – det skal ikke være sådan. Jeg er et andet sted, jeg er på vej et andet sted hen i mit liv og det er med ham. Ham der (hvis jeg husker rigtigt) ikke fik mit nummer.

Jeg krøb til korset og skrev til min veninde (jeg havde været til middag hos), hmm aftenen sluttede lidt brat, må jeg få hans nummer? Der gik lidt tid og pludselig var der en besked fra hende ”her er hans nummer – skulle lige være sikker på, det var ok med ham”, og så var der et ubesvaret opkald fra ham. Da jeg hørte beskeden var jeg i hjertet klar over, at det var ham jeg skulle leve sammen med.

Paradoksalt nok, når jeg stadig levede under sammen tag med min daværende kæreste. Jeg lod hjertet lede vej uden at tænke og det er til dato, en af mine bedste beslutninger. Det giver ingen mening, men skulle jeg have tænkt mig en vej ud af og igennem dette, så var det aldrig sket.

Her sidder jeg så i dag 7 år efter, og tænker på den LILLE lap papir, der gjorde den helt STORE forskel. Den gjorde det klart for mig, hvad jeg ønsker mig i en partner.

Og jeg fik mit ønske opfyld!

Derfor er mit ønske til dig, der ønsker et liv med kærlighed som hovedkilde.

Gå til parforholdet med tanken og følelsen – hvad ønsker jeg her, hvad ønsker jeg af min partner?

Vi lever i en verden hvor det ikke er okay at udtrykke, det her ønsker jeg mig – men hvad nu hvis der er noget om, at ”det vi ønsker, det får vi mere af”

Så her af alle steder burde væres stedet, hvor vi gik ind med en følelse af – Hvad ønsker jeg af denne partner?

Mere end – hvad mon denne partner ønsker af mig?

Det er da paradoksalt, at de fleste af os vader direkte ind i et parforhold og det eneste vi overvejer og tænker på det er, hvad mon denne partner ønsker af mig, hvad kan jeg gøre for, at han kan lide mig.

Tænk engang – det er de overvejelser vi gør os – førend vi selv har gjort os klar – Hvad ønsker jeg mig egentlig af en partner.

Selv valgte jeg at fravælge gætte konkurrencen og kastede mig ud i at udtrykke hvilke ønsker og forventninger, jeg havde til ham der skulle ende ud som min tro følgesvend og far til mine børn.

Det var grænseoverskridende og det var sårbart, men følelsen var rigtig, så en hver klog tanke om at skulle passe på mig selv på den korte bane blev afløst af en interesse i at vinde på den lange bane = Et liv i et kærligt og ærligt parforhold

Hvad ønsker du dig af din nutidige eller fremtidige partner?

Efterskrift

Når der til tider er meget at se til og tingene presser sig på, så husker jeg mig selv på, hvad det er for en mand jeg ønsker mig. Jeg vælger at se på min partner og ønsker mig min drømmemand og så ser jeg omsorg, kærlighed, begær, vilje og en fantastisk far.